Alexander-tekniikka Turku
  • Tervetuloa!
  • Alexander-tekniikka
    • Miten Alexander-tekniikka liittyy kehonkäyttöön?
    • Kenelle Alexander-tekniikka sopii?
    • Palaute liittyen Alexander-tekniikkaan
  • Yksityistunnit
    • Mitä opit tunnilla?
    • Missä opetan?
    • Mitä maksaa?
    • Palaute yksityistunneista
  • Kurssit
  • Opettaja
  • Media
  • Blogi
  • Ota yhteyttä

Olo tuntuu tosi vapaalta!

13/10/2012

8 Comments

 
Kävelin viime viikolla Läntisellä pitkäkadulla kumppanini Marjan kanssa. Vastaamme tuli vanhempi mies, jonka hymyili kuin Naantalin aurinko, moikkasi meille iloisesti ja sanoi: "Katsokaapa, mitä minulla täällä on!" avaten samalla kassiaan. Ottaen huomioon miehen punoittavan nenän, en ollut hirveän yllättynyt, että näin kassin pohjalla puoliksi juodun Suomi Viina -pullon ja avaamattoman likööripullon. Katseeni kääntyi kuitenkin niiden vieressä olevaan Pågen-pikkuviineripussiin ja sanoin miehelle hetken mielijohteesta, että "Kai sä nyt mulle sentään pullaa tarjoat?"

Ehdotukseni tuli ilmeisesti väärin kuulluksi, sillä hän alkoi välittömästi tarjomaan minulle hörppyä viinapullosta, mistä kuitenkin kieltäytyin kohteliaasti. Ilmeisesti mies ei voinut ymmärtää, että minä todellakin pyysin saada häneltä vain pullaa, vaikka tarjolla oli peräti kahta sorttia viinaksia! Epäilemättä tämä oli täysin ei-lajityypillistä käyttäytymistä minulta, sillä olen geneettisesti suomalainen, vaikka minua tuon tuosta luullaan italialaiseksi tai espanjalaiseksi, koska olen tummatukkainen, sanavalmis ja kovaääninen...

Tajusin, että en ollut saamassa ilmaista pullaa ja päätin jatkaa matkaa eteenpäin. Pysähdyin kuitenkin niille sijoille, kun mies yllätti minut sanomalla, että "Tiedättekö mitä? En ole menossa minnekään ja olo tuntuu tosi vapaalta!" Kasvoilleni nousi liki hurmoksellinen hymy, nostin peukun pystyyn ja toivotin miehelle hyvää päivän jatkoa. Käännyin tämän jälkeen muutaman metrin päähän ehtineen Marjan puoleen ja hehkutin hänelle, että "Kuulitko, mitä hän sanoi? Ei ollut muuten mikään tyhmä mies!" Todellakin, tuo mies oli oivaltanut, tosin ehkä viinan voimalla, mutta kuitenkin, että vapaus ja onnellisuus on tässä ja nyt, eikä missään muualla!

Olin tohkeissani sen takia, että harva ihminen on vapautunut omaa onnellisuutta rajoittavasta "Sitten, kun mä saan SEN niin sitten minä olen onnellinen!" -ajatuksesta. Minusta tuntuu, että tämä jonkinlaiseen kansalliseen kulttuuriperimäämme lukeutuva futuurilause liittyy läheisesti ”kiireeseen”. Miksi muuten suurimmalla osalla vastaantulijoilla näyttää olevan "kiire jonnekin”? Ehkä ihmiset ovat kiireisiä sen takia, että he ajattelevat löytävänsä onnen/onnellisuuden ”jostain muualta”, kuin ”täältä”? Mitä muuta syytä siihen voisi olla? Miksi muuten kannattaisi suuntautua jonnekin muualle ja pitää vielä niin kauheaa kiirettä sinne päästäkseen?

Tämä kiireen/kiireettömyyden teema on keskeisessä osassa Alexander-tekniikan yksityistunneilla. Jokainen yksityistunneille tuleva ihminen oivaltaa hyvin nopeasti, että "kiire" ei ole pelkästään mielessämme, vaan myös kehossamme. Kiire tai tarkemmin sanottuna ajatus siitä, että olisi olemassa sellainen asia kuin ”kiire” saa meidän – kirjaimellisesti - varpaillemme, eli siirtämään painon päkiöiden/varpaiden päälle. Aivan kuin ollaksemme valmiita menemään jonnekin muualle, siis jonnekin muualle kuin ”tänne”, missä me aina pohjimmiltaan olemme. Kyllä vain, ”muualla oleminen” ei ole oikeasti mahdollista, vaikka me niin kovasti yritämmekin sitä!

Yrittäminen ja siihen liittyvä ei-läsnäolo häiritsee kehomme luonnollista tasapainoa, koska tietoinen tai ei-niin-tietoinen ajatus tyyliin ”Minun pitäisi olla muualla!” käskyttää lihaksemme yliaktivoitumaan mm. niskan alueella. Moni ihminen ei tajua sitä, kuinka ”kuuliainen renki” oma kehomme on, siksi meidän kannattaa tiedostaa, mitä ja miten me ajattelemme, varsinkin silloin, kun havaitsemme olevamme ”stressaantuneita”. Juuri tämän takia minä muistutan Alexander-oppilaitani, kun havaitsen heidän jännittävän esim. kehon tasapainon kannalta tärkeitä niskalihaksia turhan takia, että "Anna niskalihastesi olla vapaat. Älä valmistaudu menemään minnekään, vaan anna kehosi olla vapaa ja liikkua alas tuolille käsieni ohjaamana.”

Meidän tarvitsee siis oppia olemaan tietoisesti läsnä, tässä ja nyt, eikä yrittää olla missään muualla. Vain tätä kautta me voimme kokea olevamme vapaita olemaan, liikkumaan tai tekemään mitä ikinä sitten päätämmekään tehdä. Jos ei ihan samalla tavalla, kuin Läntisellä pitkäkadulla minua vastaankävellyt mies, niin saman suuntaisesti kuitenkin, sillä saman hymyn huulille nostavan vapauden-tunteen voi kokea myös ilman alkoholia, jos opettelet Alexander-tekniikkaa ja käytät sitä joka kerta, kun "kiire" hiipii mieleesi!

Terveisin, Turo
Picture
Vapauden kokemiseen ei tarvita välttämättä viinaa, siihen riittää Alexander-tunneilla oppimiesi asioiden käyttäminen arkisissa tilanteissa, varsinkin silloin, kun "kiire" hiipii mieleesi!
8 Comments
Minna
13/10/2012 07:23:53 am

Onko muuten tavallista, että Alexander-tuntien aloittamisen jälkeen ei tee yhtään mieli alkoholia? En ollut paljoa käyttänyt ennenkään, mutta tuntien aloittamisen jälkeen ei vaan ole yhtään tehnyt mieli sitä. On ollut niin "pilvissä" olevan hyvä olo muutenkin :-) Jos se on yleinen ilmiö, niin onkohan AT:ta kokeiltu päihdekuntoutuksessa? Toimiiko se siellä?

Itse tuohon kiireeseen kehossa, niin on kyllä ollut jännää huomata, miten sitä aikaisemmin ihan kotonakin "kiiruhti" huoneesta toiseen tai vaikka pyykkejä ripustamaan ("sitten kun pyykit on ripustettu, voin rentoutua"). Ihan etukenossa tosiaan kuljin ja päkiöillä paino. Ei se oivallus minulla erityisen nopeasti tullut tuntien aloittamisen jälkeen :-) mutta sitten kun alkoi noita yhteyksiä huomata mielen kiireen ja kehon jännitysten välillä, niin oli se mahtavaa! Juuri tänään minulla oli aiemmin päivällä todella stressaantunut olo, mutta nyt minulla on suora keino lievittää sitä, nimittäin semisupiini. Tulee vaan niin kiitollinen olo siinä maatessa, kun vähitellen osaa suunnata kehon vapautumaan ja samalla mieli kirkastuu. Ennen luulin, että kaikkien mieltä stressaavien asioiden pitää ensin "poistua", jotta voin olla vapaalla mielellä. Semisupiini tuntuu välillä ihan taikuudelta :-)

Reply
Turo
13/10/2012 03:11:18 pm

Hei Minna!
Uskon, että Alexander-tekniikan kautta saatu kokemus oman kehomme IHMEELLISYYDESTÄ saa monet ihmiset kunnioittamaan kehoaan myös siten, että he eivät kaada sinne - ainakaan niin usein - sellaista ainetta, joka ei tee sille "hyvää". Olen melko varma siitä, että jos alkoholistien kuntoutusohjelmissa opetettaisiin Alexander-tekniikkaa raitistuminen voisi olla monille paljon helpompaa. Pohjimmiltaan juomisessa on kyse siitä, että henkilö ei ole oppinut "tekemättä jättämisen taitoa", eli inhibitiota, sekä itsensä "suuntaamista" kohti hyvinvointia. Juuri näitä tärkeitä "elämäntaitojahan" Alexander-tekniikka meille opettaa!

Itselleni ajatus juomisesta on erittäin etäinen, ehkä senkin takia, että olen ollut viimeksi juovuksissa vuonna 1994, eli ollessani vain 23-vuotias! En koskaan "päättänyt", että "En aio enää koskaan juoda!", eli en ole siten "absolutisti", vaan kyse on siitä, että minussa ei nouse milloinkaan sellaista impulssia, että minun tarvisi juoda pääni sekaisin. Nautin enemmän olostani "selväpäisenä", vaikka olen tietysti jäävi arviomaan omaa selväpäisyyttäni itse... ;-)

Yksi tarina aiheeseen liittyen: Toimin joskus 18-20 vuoden iässä varsin usein ns. juoppokuskina kavereilleni, koska minulle oli erittäin harvoin tarvetta hankkiutua humalaan. Lähdin juoppokuskiksi yleensä sen takia, että pääsin joraamaan itseni hikeen tanssilattialla. Eräällä Tampereelle suuntautuneella yökerhokeikalla eräs juopunut kaverini kysyi minulta, että "Turo, miksi sä et juo?" Muistan polttaneeni pinnani saman tien ja sanoneesi kaverilleni, että "Vitsit, mikä idiootti sä olet! Tajuatko sä lainkaan, että tuo sun kysymyksenasettelusi antaa vaikutelman siitä, että juominen olisi "luonnollista" ja juomatta oleminen olisi "epäluonnollista", vaikka huomisaamuna SINÄ olet krapulassa ja minulla on pää ja kroppa kunnossa!" En muista, mitä kaverini tuohon vastasi, mutta oletettavasti ei mitään kovinkaan järkevää...

Kyllä vain, semisupiinissa levähtäminen on ihan ykköstä omalle keholle ja mielelle! Itse makailen siinä usein siten, että levitän käsivarteni sivuille ja laitan aikakauslehdet kämmenien/sormien päälle tehostaakseni kokemusta "lateraalista leviämisestä". Koen, että tämän "maailmaa syleilevän" käsien asennon kautta oma rinta tuntuu avautuvan tavalla, mikä ei ole mahdollista silloin, kun pitää kämmenpohjat alaspäin alavatsan päällä. Suosittelen kokeilemaan, jos et ole vielä sitä tehnyt!

Terveisin, Turo

Reply
Minna
17/10/2012 06:06:55 pm

Kiitos Turo vinkistä! Olen muutamana iltana kokeillut tuota aikakauslehtien laittamista kämmenien päälle, ja se tosiaan tehostaa rinnan avautumista. Käsivarsien sivulle laittamisen yksi opettaja neuvoi minulle kesällä, mutta nuo lehdet tuovat siihen vielä oman lisän - jotenkin on ollut päivisinkin aukinaisempi ja irtonaisempi hyvä olo rinnan ja olkapäiden kohdalta. Kiitos!

Turo
17/10/2012 08:51:40 pm

Hei Minna!
Mukavaa, että havaitsit sen vinkkaamani "venytyspenkin" toimivan! Taisin oppia sen Karen Wentworthilta, joka tosin laittoi käsieni päälle 3-4 cm paksut puhelinluettelot. Idea oli hyvä, mutta puhelinluetteloiden paino aiheutti sorminivelien yliojentumisen, mikä ei luonnollisestikaan ollut hyvä juttu.

Sen takia aloin itse käyttää painona aikakauslehtiä, jotka antavat sopivasti venytystä sormiemme koukistajalihaksille. Ne kun päätyvät kaiken "kiinni tarttumisen" takia helposti ns. lyhenevään tilaan ja vetävät sormet siksi "käppyrään". Aikakauslehtien käyttö tukee siis sormien neutraaliasennon löytymistä, mikä ei ole suora, vaan hieman kaareva.

Toisaalta, sormien suuntautuminen poispäin ranteista tukee kaikkien käsivarsien lihasten pitenemistä ja vapauttaa myös olkapäiden, rinnan ja yläselän alueella mahdollisesti piileviä jännityksiä, kuten itsekin havaitsit. Kyse ei ole siis pelkästä venytyksestä, vaan eräänlaisesta "suuntaamisen apuvälineestä", mitä sinä voit käyttää semisupiinissa maatessasi. Tavallaan me Alexander-opettajatkin olemme "vain apuvälineitä" sen suhteen, että oppilas ottaa vastuun oman kehonsa suuntaamisesta kohti hyvinvointia, kuten sinä olet tekemässä! :-)

Tämä sormien ojentumisen tukeminen, aikakauslehtien antaman painon avulla, osoittaa meille sen, kuinka keho ei ole rakentunut "toisistaan riippumattomista osista", vaan että "kaikki on yhteydessä kaikkeen", eli pelkästään lihastasolla me olemme erittäin "kokonaisvaltaisia". Puhumattakaan siitä, että meillä on myös mieli ja sen antama mahdollisuus ajatella joko omaa hyvinvointiamme tukevia tai sitä tuhoavia ajatuksia...

Huh, kuulostipa draamattiselta, mutta niin se vain on! Tämä jokaisen meistä olisi hyvä tajuta, sillä vastuunotto omasta hyvinvoinnista ei ole mahdollista niin kauan kuin me emme ole vapaita halusta sälyttää vastuu jollekin muulle kuin itsellemme. Sanon lopuksi kaikille tämän kommentin lukeville ihmisille, että Alexander-tekniikan tarkoitus on auttaa sinua voimaan hyvin ja vapautumaan sitä kautta myös meistä Alexander-opettajista! ;-)

Terveisin, Turo

Reply
Lukija
18/10/2012 11:38:05 pm

Hei Turo!

Löysin blogisi muutama kuukausi sitten puolisattumalta, ja olen siitä lähtien nautiskellut kirjoituksistasi kaikessa hiljaisuudessa. Nyt päätin kuitenkin avata suuni ja sanoa kiitoksen! Kuinka antoisaa onkaan lukea innostuneita ja oivaltavia ajatuksiasi. Minulle ne tarjoavat uusia välineitä tarkastella kulttuuria ruummillisuuden kautta. Siis elämää, ei vain aleksandertekniikkaa! (josta minulla ei muuten ole mitään kokemusta). Toivottavasti jatkat vielä pitkään.

Reply
Turo
19/10/2012 01:37:32 am

Hei Lukija!
On niin sydäntä lämmittävää kuulla, että kirjoitukseni ovat koskettaneet sinua siihen pisteeseen, että esität julkisen kiitoksen minun suuntaani! Se on paljon, sillä koen, että täällä Suomessa ei ole tapana kiittää, kun joku tekee hyvää työtä, vaan otetaan se itsestäänselvyytenä ja avataan oma suu vasta sitten, kun on löytynyt syy kritisoida tuota samaista henkilöä...

Olen itseasiassa ajatellut - jo jonkin aikaa - että, kirjoittaisin tuosta hyvinvointiimme ratkaisevalla tavalla vaikuttavasta "maan tavasta". Tuon kyseisen blogikirjoituksen otsikko tulee ilmeisesti olemaan "Kiitos, kehuminen ja kannustaminen". Ehkä voisin myös kirjoittaa blogikirjoituksen vastakkaisesta näkökulmasta, eli kiitoksen, kehumisen ja kannustuksen VASTAANOTTAMISESTA? Sillä - pakko myöntää - että itselläni on edelleen haaste sen suhteen, että pystyn ottamaan sitä vastaan, enkä siirry samantien pois alta esim. vaihtamalla aihetta tai näkökulmaa, kuten tässä tapauksessa taisi hieman käydä? Kiitos, että sinä toit minut tietoiseksi tästä asiasta! :-)

Uskon, että tulen kirjoittamaan blogikirjoituksia 2-4 kappaletta kuukaudessa pitkälle tulevaisuuteen, sillä uusia ideoita pulpahtelee mieleen jatkuvalla syötöllä. Nyt niitä on piironginlaatikossa lapuille muistiin laitettuna n. 30-40 kappaletta. Koska blogini tarkoitus ei ole pelkästään markkinoida omia Alexander-tekniikan opetuspalvelujani, vaan palvella kaikkia hyvinvoinnista kiinnostuneita lukijoita, olen avoin ottamaan vastaan ehdotuksia uusista aiheista, mistä lukijat haluavat kuulla minun näkökulmani. Ehdotuksen voi tehdä joko sähköpostitse tai vastaavasti ihan anonyyminä lähettämällä viesti blogini kommenttilaatikoon.

Olisi mukava nähdä blogini sisällä yhä enemmän Voikaamme hyvin yhdessä! -tyylistä dialogia, ei siis pelkästään minun suuntaani, vaan myös lukijoiden välillä. Ehkä se toimisi jonkinlaisena vastapainona esim. Suomi24-foorumin supersuosituille "kaverinpuukotustalkoille", mistä on hyvinvointia tukeva yhteisöllisyys kaukana! :-)

Terveisin, Turo

Reply
Minna
19/10/2012 11:28:17 pm

Kiittäminen ja kiitoksen vastaanottaminen on ainakin yksi hyvä aihe :-) Minullekin tuli kiva mieli Lukijan kiitoksista sinulle Turo. Olin nimittäin itsekin RIEMUISSANI elokuussa, kun löysin sinun ja Marjan Alexander-tekniikan blogit. Vaikka olen kommenttieni lomassa kiitellyt teitä, niin olisinhan sen löytämisen riemuhetkenkin voinut kommentoida ja kertoa teille :-)

Kiittämis-aiheesta vielä; kuten kommenteistani on varmaan käynyt ilmi melko selvästi, olen alkanut voida todella hyvin Alexander-tekniikan tuntien aloittamisen jälkeen. Hyvää oloa tekee mieli jakaa ja olenkin ottanut yhdeksi tavaksi kiitellä ympärillä olevia, aina kun vaan muistan ja huomaan. Olen huomannut, että kiittäminen oikeastaan lisää omaa hyvinvointia, koska kiittämisen myötä huomio alkaa kohdistua enemmän niihin asioihin, jotka ovat elämässä hyvin. Mutta olen myös huomannut, että kaikki eivät oikein tiedä, miten suhtautua kiitokseen. Välillä tulee vastaan vaivaantuneita katseita ja eleitä ja muminaa. Eilen kiitin lämpimästi miestäni pesuhuoneen likakaivon kannen putsauksesta, mutta ilmeisesti "liian" kiitollisena, koska hän vastasi, että "ihan kuin olisin rakentanut sulle talon, mähän vain putsasin sen kannen". Mutta minusta se oli ihana teko, koska kansi on aina täynnä minun pitkiä hiuksiani, ja silti hän korjasi ne pois.

Yksi kiinnostava aihe olisi rajojen pitäminen ja niistä toisille kertominen, vaikkapa työelämässä tai muutenkin (ja siten vastuun ottaminen omasta hyvinvoinnista). Se tuli mieleen, kun kirjoitit vastauksen Sonjalle edelliseen kirjoitukseesi liittyen. Ja kirjoita vaan kaikki ne piironginlaatikkoaiheet, todella mielellään olen kirjoituksiasi lukenut, kuten myös Marjan.

Kiittäen, Minna

Turo
21/10/2012 09:20:15 am

Hei Minna!
Koen, että kirjoittamasi lause "Olen huomannut, että kiittäminen oikeastaan lisää omaa hyvinvointia, koska kiittämisen myötä huomio alkaa kohdistua enemmän niihin asioihin, jotka ovat elämässä hyvin." kiteytti omat ajatukseni liittyen "kiitollisuuden ilmaisemisesta", jonka ulkoinen heijastuma "kiittäminen" on. Tätä järjestystä ei liene mahdollista korostaa liikaa, koska kiittämisestä on niin helppoa tehdä "tapa", joka "tappaa" vääjäämättä sen VIATTOMUUDEN LAADUN, mikä kiitollisuutta kokevassa ihmisessä on.

Koen, että juuri tuo viattomuuden laadun säilyttäminen kiittäessä on tärkeää, koska muut ihmiset kyllä aistivat nopeasti, jos me emme ole aitoja kiittäessämme heitä. Kiittäminen on siis taitolaji, joka vaatii paljon harjoittelua! Varsinkin, koska kiittäminen saattaa tuntua monista ihmisistä hämmentävältä, ellei suorastaan epämiellyttävältä, koska moni meistä ei ole kasvatettu kiittämisen, kehumisen ja kannustuksen, vaan kritiikin ympäröimänä. Tämän takia kiitoksen vastaanottaminen saattaa tuntua "epänormaalilta" ja herättää niin monenlaisia tunteita meissä...

Kiittämisen suhteen on huomionarvoista myös se, että kiittämisen voimakkuusasteet saattavat olla hyvin erilaisia vastakkaisien sukupuolien edustajilla ja toisaalta eri kulttuureissa. Tästä syystä esim. mahtipontisemmin toisiaan kiittävät italialaiset saattavat pitää suomalaisen esittämään lyhytsanaista ja vaivautuneena esitettyä kiitosta "töykeänä", vaikka heimoveljemme itse olisi kokenut suurta ylpeyttä siitä, että sai kuin saikin kakaistua suupilestään yksisanaisen lauseen "Kiitos!" ;-)

Niin, kiitos vain noista "erityiskiitoksista"! Olen kokenut jokaisen lähettämäsi kommentin olleen "kiitos" ja "kunnianosoitus" sen suhteen, että pyrin tuomaan suomalaiselle Alexander-tekniikan opetusscenelle uusia tuulia kirjoitamalla aiheeseen - enemmän tai vähemmän - liittyvää blogia. Tätä ei ole Suomessa kukaan ennen tehnyt, mikä heijastuu epäilemättä siihen, että Alexander-tekniikka on edelleen niin heikosti tunnettu menetelmä maassamme. Toivottavasti esimerkki kannustaa kollegoja "laittamaan itsensä peliin", sillä juuri sitä bloggaaminen on! Omien kirjoituksien kautta kun paljastaa vääjäämättä oman ajattelunsa laadun ja sitä kautta "keskeneräisyytensä" ihmisenä...

Terveisin, Turo

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Author

    Alexander-opettaja
    Turo Vuorenpuro
    Turku, FINLAND


    RSS Feed

    Archives

    February 2019
    September 2018
    September 2017
    March 2017
    January 2017
    August 2015
    July 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015
    December 2014
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    August 2014
    July 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    May 2013
    April 2013
    March 2013
    February 2013
    January 2013
    December 2012
    November 2012
    October 2012
    September 2012
    August 2012
    July 2012
    June 2012
    May 2012

    Categories

    All
    Aamuset
    Ajattelu Käsitykset Uskomukset Kyseenalaistaminen
    Ajattelu Käsitykset Uskomukset Kyseenalaistaminen
    Ajattelu Käsitykset Uskomukset Kyseenalaistaminen
    Ajattelutyö
    Aktiivisuusranneke
    Alaselkäkipu
    Alaselkäkipu
    Albert Einstein
    Aleksandertekniikka
    Alexander Tekniikan Kurssit Turku
    Alexander-tekniikan Kurssit Turku
    Alexander Tekniikan Yksityistunnit
    Alexander-tekniikan Yksityistunnit
    Alexander Tekniikan Yksityistunnit Turku
    Alexander-tekniikan Yksityistunnit Turku
    Alexandertekniikka
    Alexander Tekniikka
    Alexander-tekniikka
    Alexander Tekniikka Blog Terveys Hyvinvointi
    Alexander-tekniikka Blog Terveys Hyvinvointi
    Alexandertekniikkaturku
    Barefoot Shoes
    Body Map
    Burger King Turku
    Byron Katie The Work
    Cheryl Cole
    Descartes
    Epätäydellisyys
    Epätäydellisyys
    Faulty Sensory Appreciation
    F.m. Alexander
    Freud
    Funktionaalinen Harjoittelu
    Garmin Vivofit
    Halonen
    Häpeä Pelko Ahdistus Masennus
    H. C. Andersen
    Hengitys
    Hesburger Turku
    Hyväksyvä Läsnäolo
    Hyvä Ryhti
    Hyvä Ryhti
    Hyvinvointi
    Intersport Mainos
    Itsetutkimus
    Jaksaminen
    Jalkaterän Kiputilat
    Jalkaterän Kiputilat
    Jooga
    Joulu
    Jumissa
    Juoksentelu
    Juoksutekniikka
    Kärsimys Ja Vapautuminen
    Kärsimys Ja Vapautuminen
    Kartta
    Kehonkartta
    Kehontuntemus
    Keisarin Uudet Vaatteet
    Kipu
    Kivunhallinta
    Kolmijalkainen Jakkara
    Kompassi
    Kuluma
    Läsnäolo
    Läsnäolo
    Lenkkipolku
    Liikkuvuuden Säilyttäminen
    Liikkuvuus
    Lonkkakipu
    Luonnollinen
    Luonnollinen Kehonkäyttö
    Luonnollinen Kehonkäyttö
    Luonnollinen Tekniikka
    Luonnollinen Tila
    Luonnollisuus
    Maratonjuoksu
    Maratoonari
    Marja Putkisto
    McDonals's Turku
    Method Putkisto Pilates
    Metsä
    Mielikuva
    Mielikuvat
    Morrison's Turku
    Muotoilija Puuseppä Arto Halmetoja
    Nalle Puh Ja Tao
    Negatiivinen Asenne
    Nilkkakipu
    Niska Jumissa
    Niskakipu
    Niskan Ja Hartioiden Lihakset
    Niskan Kuluma
    Nivelpintojen Kuluma
    Nivelrikko
    Nykyhetki
    Oikea Hengitystekniikka
    Oleminen
    Onnellisuus
    Oppiminen
    Paavo Nurmi
    Paavo Nurmi Marathon
    Paavo Nurmi Stadion
    Päiväni Murmelina Elokuva
    Paljasjalkajuoksu
    Paljasjalkakengät
    Paljasjalkakengät
    Perfektionismi
    Pianisti
    Pilates
    Polvikipu
    Ponnistelu
    Pyöräily
    Pyöräilykoulu
    Pyöräilytekniikka
    Pyöräretki
    Pystyasento
    Rasitusvamma
    Scandinavian Outdoor Store
    Seisoma-asento
    Selkäkipu
    Selkä Suorassa
    Selkä Suorassa
    Stressi
    Stressinhallinta
    Suunnistaja
    Taiji Zhang Fang
    Tässä Ja Nyt
    Tässä Ja Nyt
    Täydellinen Elämä
    Täydellinen Elämä
    Täydellisyys
    Täydellisyys
    Tehokkuus
    Terveys Hyvinvointi
    The Flying Finn
    The Work
    Todellisuus
    Toiminnallinen Harjoittelu
    Triathlon
    Tunteet
    Turkulainen
    Turun Keskiaikaismarkkinat
    Työhyvinvointi
    Työssä Jaksaminen
    Tyytymättömyys
    Uiminen
    Uinti
    Uskominen
    Uskomukset
    Uskomus
    Vapaus
    Vapautuminen
    Vastustaminen
    Ville Ritola
    Vivobarefoot Kengät
    Vivobarefoot Kengät