Alexander-tekniikka Turku
  • Tervetuloa!
  • Alexander-tekniikka
    • Miten Alexander-tekniikka liittyy kehonkäyttöön?
    • Kenelle Alexander-tekniikka sopii?
    • Palaute liittyen Alexander-tekniikkaan
  • Yksityistunnit
    • Mitä opit tunnilla?
    • Missä opetan?
    • Mitä maksaa?
    • Palaute yksityistunneista
  • Kurssit
  • Opettaja
  • Media
  • Blogi
  • Ota yhteyttä

Täydellisyys 2.0

26/2/2015

2 Comments

 
Olen puhunut viime aikoina muutamille ihmisille siitä, miksi meidän kannattaisi päivittää yleinen käsityksemme liittyen sanaan "täydellisyys". Miksi ajattelen näin? Mikä tässä Täydellisyys 1.0 -versiossa oikein mättää? Miksi koen sen "epätäydellisenä"? Ja miksi koen, että päivitys jonkinlaiseen Täydellisyys 2.0 -versioon olisi hyvin tärkeää meidän hyvinvointimme kannalta?

Tämä omaan ajatteluumme, käsityksiimme ja uskomuksiimme liittyvä päivitysidea on noussut siitä havainnosta, kuinka rajoittunut meidän nykyinen käsityksemme täydellisyydestä näyttää olevan. Kyllä, tämä nykyinen täydellisyytemme ei näytä sisältävän mitään muuta kuin täydellisyyttä ja näin ollen kieltää epätäydellisyyden ilmenemisen itsessään. Mutta, mitä sellainen täydellisyys on, mikä yrittää kieltää ja rajoittaa kaiken epätäydellisyyden itsensä ulkopuolelle, vaikka juuri se antaa täydellisyydelle mahdollisuuden ilmetä?

Todellakin, huomaatko kuinka täydellisyys ei voisi ilmetä ilman epätäydellisyyttä? Sillä kuinka kukaan huomaisi täydellisyyttä, jos epätäydellisyyttä ei olisi? Mutta huomaammeko me täydellisyyden epätäydellisyydessä? Eikö täydellisyys epätäydellisyydessä ole sitä, että epätäydellisyys on juuri sitä, mitä se on eli epätäydellistä? Toisin sanoen, huomaatko, kuinka täydellisyys ja epätäydellisyys ovat oikeastaan yhtä ja samaa, hieman samalla tavalla kuin päivä ja yö ovat yksi päivä? Tai kuten pieni aallonvire ja talon korkuinen tsunami ovat molemmat samaa vettä yhdessä ja samassa meressä?

Huomaatko, mitä tarkoitan? Huomaatko, kuinka täydellinen on täydellistä vain ja ainostaan silloin kun se on yhtä kokonaisuutta epätäydellisyyden kanssa eli sisältää sen itsessään? Huomaatko myös, kuinka rajoittuneesti olet saattanut määritellä täydellisyyden omassa mielessäsi ja siten myös ulkoisessa elämässäsi? Vai oletko kenties niitä harvinaislaatuisia ihmisiä, jotka ovat onnellisia, koska näkevät täydellisyyden kaikkialla, minne oma huomiosi kääntyy?

Kyllä, olen kutsunut sinut suoraan ja rehelliseen itsetutkimukseen ja siksi kysyn sinulta: Koska sinä viimeksi ajattelit, että sinussa on "jotain vikaa" tai että et ole "riittävän hyvä"? Huomaatko, että jos sinä ajattelet/tunnet noin, se osoittaa sinulle, että sinä uskot "epätäydellisyyteen" ja että sinun "pitäisi olla parempi" ellei peräti "täydellinen"? Huomaatko, kuinka sinä siis uskot siihen, että täydellisyys ei voi sisältää epätäydellisyyttä? Miltä sinusta tuntuu, kun uskot olevasi epätäydellinen? Epätäydelliseltä?

Oletko siis valmis pysähtymään tämän asian äärelle, olemaan hiljaa ja näkemään, kuinka sinä havaitset kaiken ja olet siten täydellinen jopa kaikessa epätäydellisyydessäsi? Vai haluatko sinä jatkaa ponnistelua ja uskoa siihen, että olet epätäydellinen? Miksi ihmeessä tekisit niin? Mitä sinun elämäsi olisi ilman tuota rajoittunutta käsitystä täydellisyydestä? Miten sinun keho-mielesi voisi, jos päivittäisit täydellisyyteen liittyvän käsityksesi tänään ja eläisit tämän Täydellisyys 2.0 -näkökulman mukaisesti? Johtaisiko tämä mahdollisesti siihen, että kokisit eläväsi täydellistä elämää? Oletko siis valmis kokeilemaan, miltä täydellinen elämä maistuu? Jos tämä tuntuu sinusta haastavalta, olet tervetullut tutkimaan omaa hyvinvointiasi rajoittavia uskomuksia kanssani!
​

Terveisin, Turo
Picture
Voimmeko me pysähtyä ja nähdä, kuinka "täydellinen" ja "epätäydellinen" ovat yhtä ja samaa kokonaisuutta, eikä suinkaan niin suoraviivaisen musta-valkoista kuin me kuvittelemme? Ehkä oma elämämme onkin täydellistä, vaikka saatamme uskoa hetkittäin tai jopa 24/7 pohjalta, että se olisi epätäydellistä?
2 Comments
Oskari
26/2/2015 10:55:23 pm

Tekstin luettuani myönnän että olen kuulunut-ja kuulun osittain edelleenkin tuohon perfektionisti-kategoriaan, jolla pitäs olla aina kaikki asiat vähintäänkin hyvällä mallilla. Kun sitten niitä vastoinkäymisiä on alkanut tulla, olen omaksunut uuden ajattelutavan pakosta: "Olen riittävän hyvä, kunhan pysyn itsenäni". Ei aina voi tai edes tarvitsekaan onnistua. Mäkin saan joskus epäonnistua. Tärkeintä on, että olen tehnyt parhaani omana itsenäni ja tehnyt parhaani. Ja päässyt näin maaliin asti edes jotenkin.

Reply
Turo
28/2/2015 04:16:58 am

Hei Oskari,
Hienoa, että myönsit taipumuksen perfektionismiin, joka perustuu itsemme ankaraan arviointiin, arvosteluun ja tuomitsemiseen. Olet ehdottomasti oikeilla jäljillä, kun olet löytänyt itsestäsi "riittävän hyvän" ja antanut itsellesi luvan "joskus epäonnistumiseen". Mutta huomaatko, kuinka pieni, mutta sitkeä perfektionisti nostaa kuitenkin edelleen päätään sisälläsi ja vaatii, että sinun pitäisi "onnistua useinmiten"? Huomaatko, kuinka perfektionismiin taipuvainen mielesi pitää siis edelleen lukua kaikista onnistumisista ja epäonnistumisista, koska se haluaa sinun olevan edelleen enemmän "onnistuja" kuin "epäonnistuja"?

Voitko siksi pysähtyä pohtimaan, mitä sinun elämäsi olisi ilman tuota jatkuvaa onnistumisiin/epäonnistumisiin sidottua arviointia, arvostelua ja tuomitsemista itsesi suhteen? Miten sinä kokisit elämän, jos sallisit itsesi olla vapaasti ja rajattomasti kaikkea? Voisitko sitä kautta onnistua tai epäonnistua ilman, että pitäisit niistä mitään lukua? Voitko pysähtyä ja pohtia, mitä epäonnistuminen ylipäätään uhkaa? Uhkaako se oikeasti sinua, vai ainostaan sinun minäkuvaasi, jota yrität pitää mahdollisimman "positiivisena" itsesi, sekä muiden ihmisten silmissä? Uhkaako epäonnistuminen vain sinun ajatustasi/mielikuvaasi sen suhteen, miten asioiden "pitäisi mennä" elämässäsi?

Ehkä voisit pysähtyä pohtimaan Shakespearen sanoja "Ei ole mitään hyvää tai pahaa, vain ajattelu luo ne." Näetkö noiden sanojen kautta, kuinka hyvä ja paha, samalla lailla kuin onnistuminen ja epäonnistuminen ovat vain käsitteitä, jotka me olemme oppineet oman perheen, koulun, ystävien, yhteiskunnan ja median vaikutuksesta? Näetkö, kuinka ne eivät ole mitään "todellista" vaan vain ja ainoastaan ajatuksia, jotka ilmestyvät sinun mielessäsi, mutta joilla on valtava vaikutus sinun hyvinvointiisi, jos sinä uskot niiden olevan "totta"? Voitko siis lakata uskomasta "omia" ajatuksiasi elämästä ja nähdä Täydellisyys 2.0:n ilmenevän joka hetki omassa elämässäsi?

Terveisin, Turo

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Author

    Alexander-opettaja
    Turo Vuorenpuro
    Turku, FINLAND


    RSS Feed

    Archives

    February 2019
    September 2018
    September 2017
    March 2017
    January 2017
    August 2015
    July 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015
    December 2014
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    August 2014
    July 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    May 2013
    April 2013
    March 2013
    February 2013
    January 2013
    December 2012
    November 2012
    October 2012
    September 2012
    August 2012
    July 2012
    June 2012
    May 2012

    Categories

    All
    Aamuset
    Ajattelu Käsitykset Uskomukset Kyseenalaistaminen
    Ajattelu Käsitykset Uskomukset Kyseenalaistaminen
    Ajattelu Käsitykset Uskomukset Kyseenalaistaminen
    Ajattelutyö
    Aktiivisuusranneke
    Alaselkäkipu
    Alaselkäkipu
    Albert Einstein
    Aleksandertekniikka
    Alexander Tekniikan Kurssit Turku
    Alexander-tekniikan Kurssit Turku
    Alexander Tekniikan Yksityistunnit
    Alexander-tekniikan Yksityistunnit
    Alexander Tekniikan Yksityistunnit Turku
    Alexander-tekniikan Yksityistunnit Turku
    Alexandertekniikka
    Alexander Tekniikka
    Alexander-tekniikka
    Alexander Tekniikka Blog Terveys Hyvinvointi
    Alexander-tekniikka Blog Terveys Hyvinvointi
    Alexandertekniikkaturku
    Barefoot Shoes
    Body Map
    Burger King Turku
    Byron Katie The Work
    Cheryl Cole
    Descartes
    Epätäydellisyys
    Epätäydellisyys
    Faulty Sensory Appreciation
    F.m. Alexander
    Freud
    Funktionaalinen Harjoittelu
    Garmin Vivofit
    Halonen
    Häpeä Pelko Ahdistus Masennus
    H. C. Andersen
    Hengitys
    Hesburger Turku
    Hyväksyvä Läsnäolo
    Hyvä Ryhti
    Hyvä Ryhti
    Hyvinvointi
    Intersport Mainos
    Itsetutkimus
    Jaksaminen
    Jalkaterän Kiputilat
    Jalkaterän Kiputilat
    Jooga
    Joulu
    Jumissa
    Juoksentelu
    Juoksutekniikka
    Kärsimys Ja Vapautuminen
    Kärsimys Ja Vapautuminen
    Kartta
    Kehonkartta
    Kehontuntemus
    Keisarin Uudet Vaatteet
    Kipu
    Kivunhallinta
    Kolmijalkainen Jakkara
    Kompassi
    Kuluma
    Läsnäolo
    Läsnäolo
    Lenkkipolku
    Liikkuvuuden Säilyttäminen
    Liikkuvuus
    Lonkkakipu
    Luonnollinen
    Luonnollinen Kehonkäyttö
    Luonnollinen Kehonkäyttö
    Luonnollinen Tekniikka
    Luonnollinen Tila
    Luonnollisuus
    Maratonjuoksu
    Maratoonari
    Marja Putkisto
    McDonals's Turku
    Method Putkisto Pilates
    Metsä
    Mielikuva
    Mielikuvat
    Morrison's Turku
    Muotoilija Puuseppä Arto Halmetoja
    Nalle Puh Ja Tao
    Negatiivinen Asenne
    Nilkkakipu
    Niska Jumissa
    Niskakipu
    Niskan Ja Hartioiden Lihakset
    Niskan Kuluma
    Nivelpintojen Kuluma
    Nivelrikko
    Nykyhetki
    Oikea Hengitystekniikka
    Oleminen
    Onnellisuus
    Oppiminen
    Paavo Nurmi
    Paavo Nurmi Marathon
    Paavo Nurmi Stadion
    Päiväni Murmelina Elokuva
    Paljasjalkajuoksu
    Paljasjalkakengät
    Paljasjalkakengät
    Perfektionismi
    Pianisti
    Pilates
    Polvikipu
    Ponnistelu
    Pyöräily
    Pyöräilykoulu
    Pyöräilytekniikka
    Pyöräretki
    Pystyasento
    Rasitusvamma
    Scandinavian Outdoor Store
    Seisoma-asento
    Selkäkipu
    Selkä Suorassa
    Selkä Suorassa
    Stressi
    Stressinhallinta
    Suunnistaja
    Taiji Zhang Fang
    Tässä Ja Nyt
    Tässä Ja Nyt
    Täydellinen Elämä
    Täydellinen Elämä
    Täydellisyys
    Täydellisyys
    Tehokkuus
    Terveys Hyvinvointi
    The Flying Finn
    The Work
    Todellisuus
    Toiminnallinen Harjoittelu
    Triathlon
    Tunteet
    Turkulainen
    Turun Keskiaikaismarkkinat
    Työhyvinvointi
    Työssä Jaksaminen
    Tyytymättömyys
    Uiminen
    Uinti
    Uskominen
    Uskomukset
    Uskomus
    Vapaus
    Vapautuminen
    Vastustaminen
    Ville Ritola
    Vivobarefoot Kengät
    Vivobarefoot Kengät